Mijn academische achtergrond in bestuurskunde en leiderschap geeft mij ook een stevig fundament om diverse groepen effectief te begeleiden. Ik kan de complexiteit van actuele vraagstukken snel en gedegen doorgronden. Dit stelt mij in staat om in uitdagende situaties waarin hiërarchie sterk en functioneel is begrip te creëren. 


In de afgelopen jaren heb ik dit ervaren in de trajecten rondom veiligheid op de werkvloer én in het onderzoeksveld voor organisaties als het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Naturalis Biodiversity Center en verschillende universiteiten. Deze trajecten richten zich niet alleen op de werkvloer, maar vooral ook op bestuurders en het veld van verschillende stakeholders. 

 

Mijn denken over de materie van veiligheid is in de loop van de jaren veranderd. Waar ik in 2018, in de nasleep van #MeToo nog pleitte voor snelle en rigoureuze maatregelen, zoals nieuwe wetgeving en een volledige herziening van vertrouwens- en ombudspersonen, is mijn begrip voor de instituten en de mensen die daadwerkelijk iets aan dit probleem proberen te doen gegroeid. 

 

Deze verandering in visie heb ik kunnen toepassen binnen team Verantwoord Gedrag van D66 in 2021. Hier was ik verantwoordelijk voor het faciliteren van gesprekken over interne cultuur en verantwoordelijk gedrag tijdens een moeilijke periode. Deze gesprekken waren pittig en werden gevoerd op verschillende hiërarchische niveaus. Deze rol bood mij de kans om wederzijds vertrouwen en begrip te ontwikkelen. 

 

Het is mijn ambitie om mijn ervaring te verbreden tot buiten de kennissector.